Visions of Joy - Natural Eyesight Improvement - Vision Education
The School of Optimal Eyesight
Improve your vision and overcome the need for glasses or contacts while avoiding laser surgery

Natuurlijk Zien

Boeken Ooglaser Info Natuurlijk Zien Les Nieuwsbrief Reakties

Visies van Vreugde Nieuws!

Dit is het archief van Visies van Vreugde Nieuws. Deze nieuwsbrief over natuurlijk beter zien en de Bates Methode begon in 2008.
De huidige nieuwsbrief vindt u hier.
U kunt zich makkelijk aan- en afmelden voor deze nieuwsbrief over natuurlijk zien.  U kunt kiezen voor de nederlandse versie of de engelse versie, en het is ook mogelijk om beide versies te ontvangen. De nederlandse versies komt momenteel eens per jaar, de engelse versie 4 of 5 keer per jaar.

In dit archief:
2 oktober 2015
31 juli 2014
9 september 2013
5 december 2012
18 augustus 2012
19 december 2011
12 september 2010
30 september 2009


2 oktober 2015

Visies van Vreugde Nieuws!

Inhoud:
- Welkom
- Esther is in Europa deze maand
-
Prive lessen in Brunssum
- Gefeliciteerd!
- Nieuwe video cursus 'Natuurlijk Beter Zien'

WELKOM bij deze Visies van Vreugde Nieuwsbrief!  Voor het eerst komt deze nieuwsbrief via 'MailChimp', wat het proces voor mij wat vereenvoudigd, hoop ik... Mochten er beginners problemen mee zijn, laat het mij even weten!

ESTHER IS IN EUROPA DEZE MAAND.
Van 7 oktober tot 9 november reis ik weer door Europa. De eerste en laatste week daarvan ben ik bij mijn ouders in Brunssum (Limburg) en tussendoor geef ik twee weken les in Camposampiero, Italie, en reis van daar door naar de 'International Holistic Vision Conference' in Madrid, Spanje, voor een lezing over de Bates Methode en een workshop over het effect van zonlicht op de ogen.

PRIVE LESSEN IN BRUNSSUM
Deze reis is er beperkt tijd beschikbaar voor privé lessen in Brunssum en die paar dagen zijn al zo goed als vol. Maar het ziet er naar uit dat ik in juni 2016 weer terug kom, dus je hoeft geen jaar lang te wachten tot mijn volgende bezoek. Het is ook mogelijk les te nemen via Skype of per email. Details over deze opties staan hier op mijn website


GEFELICITEERD!
Mensen vertellen mij zo vaak dat ze goed vooruit zijn gegaan met hun zicht dat het voor mij heel normaal is om berichtjes te krijgen over natuurlijk beter zien, terwijl dat voor de meeste mensen toch iets aparts is om te horen. Dus deel ik hier een paar recentelijke ervaringen van mijn studenten.

* Gefeliciteerd Ulla Y. in Helsinki, Finland die langzaam maar zeker steeds beter ziet en bewijst dat doorzetten met kleine stapjes de moeite van het wachten waard is. Op 19 augustus 2015 schreef ze:

"Lieve Esther! Ik moet je dit fantastisch nieuws vertellen!
Ik begon met jou in december 2013. Mijn zicht was toen
Beide ogen: 3 / 40
Linker oog: 3 / 50
Rechter oog: 3 / 80

Vanochtend was het voor het eerst
Beide ogen: 3 / 5 (!!!!!!!!!!!)
Linker oog: 3 / 10
Rechter oog: 3 / 10

Ik ben zo blij met deze resultaten!! Ik denk dat mijn zicht nu ongeveer -2 & -2,25 is. (Ulla begon met -4.50 en dit is een vooruitgang van 8% zicht tot 60% met beide ogen in minder dan 2 jaar; een enorme verbetering. ~ EJvdW)
Dit proces met mijn zicht lijkt heeeeeeel langzaam (er zijn tijden dat ik me afvraag of er echt wat gebeurt?!), maar deze 3/5 geeft mij nieuwe bevestiging dat ja, het is constant aan het verbeteren. Ik ben constant heel bewust en enthusiast over dit proces. Ik denk elke dag aan mijn ogen. Alles is duidelijker en ik mediteer dagelijks :)
Mijn beste wensen voor jou, en nogmaals, enorm bedankt.
liefs, Ulla"

* Gefeliciteerd Nalini in Californie, zij schreef onlangs het volgende:
"Hoi Esther,
Mijn zicht wordt steeds beter. Ik werk nu op de computer zonder bril en mijn zicht gaat dagelijks vooruit. Ik heb een keer geprobeerd met computer werk om mijn-3/-2.5 bril te dragen en mijn ogen protesteerden enorm! Ik voelde de hoofdpijn en oogspanning terugkomen. Het voelt aan alsof mijn ogen bereid zijn helder te zien zolang ik maar geen bril op zet...
Ik voel mijn ogen nu ook natuurlijk bewegen. 's-Ochtends maak ik lange wandelingen langs boerderijen en vanochten was ik verbaasd hoe mijn ogen moeiteloos bewegen en helder zien.
Bedankt voor alles, jij hebt mijn eeuwige dank...
Nalini"

Nu begrijp je waarom ik zo van mijn werk hou! Dit zijn slechts twee recentelijke voorbeelden, en het zijn niet de enige succes verhalen. Felicitaties gaan naar al mijn studenten, zelfs alleen al voor het hebben van een open geest en een bereidheid om de natuurlijke manier van zien een kans te geven. Niet iedereen gaat snel vooruit, maar, zoals bij Ulla, de voordelen worden duidelijker na verloop van tijd, en iedere stap in de juiste richting is zo waardevol. Blijf genieten op je pad naar helder zicht!

NIEUWE VIDEO CURSUS 'NATUURLIJK BETER ZIEN'
Na een recentelijk interview over mijn werk met de Bates Methode in het kwartaalblad 'The Optimist' (voorheen 'ODE') zijn er nu plannen om een 4-delige video cursus te maken over natuurlijk beter zien. Deze cursus zal eind januari 2016 van start gaan. Het worden 4 lessen van een uur met daaropvolgend een half uur voor vragen van de deelnemers. Deze cursus wordt in het engels gegeven en kan door iedereen met een internet verbinding worden gevolgd. Verdere informatie volgt binnenkort hier op mijn website.

Dank voor het lezen van Visies van Vreugde Nieuws.  Stuur het door aan uw familie en vrienden!

Geniet op uw pad naar helder zicht.

Liefs,
Esther

31 juli 2014

Visies van Vreugde Nieuws!

Inhoud:
- Welkom
- Verhuizing - van 400 meter...
-
Groepsles in Rijswijk op 27 september 2014
- Gefeliciteerd!
- De hele dag oefenen - door W.H. Bates
- Rasterbril aanbieding

WELKOM bij deze Visies van Vreugde Nieuwsbrief! 

VERHUIZING - VAN 400 METER...
Na zes mooie jaren op Full Circle Farm in Ojai, Californie, heb ik nu een prachtige plek gevonden om te wonen - aan de overkant van de straat! Deze week pak ik mijn schappen vol boeken over ogen in dozen, alsook mijn paar andere spulletjes, en op 5 augustus breng ik ze naar mijn nieuwe huisje, klaar voor het volgende hoofdstuk in mijn leven. Mijn nieuwe plek heeft een grote les kamer, ik kijk er al helemaal naar uit daarin les te geven!

GROEPSLES IN RIJSWIJK OP 27 SEPTEMBER 2014
Eind september kom ik weer naar Nederland en ben beperkt beschikbaar voor privé lessen in Brunssum.

De jaarlijkse groepsles over de Bates methode (voor beginners) wordt deze keer gehouden in Rijswijk op zaterdag 27 september 2014. Deze dag is gericht op mensen die willen weten hoe ze hun zicht op natuurlijke wijze kunnen verbeteren en/of behouden. Aanmelding is beperkt tot maximaal 12 personen. Aanvang om 10 uur, de dag zal rond 5 uur worden afgesloten. De kosten bedragen €120 per persoon. Een aanbetaling van €50 reserveert uw plaats.

U kunt zich aanmelden voor deze groepsles in Rijswijk bij Henny de Waart.
via email -  info @ mauvemassage . nl (let op: verwijder de spaties)
of via telefoon -  06 1924 2191.
Hier vindt u verdere informatie over deze dag.


GEFELICITEERD!
Mensen vertellen mij zo vaak dat ze goed vooruit zijn gegaan met hun zicht dat het voor mij heel normaal is om berichtjes te krijgen over natuurlijk beter zien, terwijl dat voor de meeste mensen toch iets aparts is om te horen. Dus deel ik hier een paar recentelijke ervaringen van mijn studenten.

* Gefeliciteerd Nick D. (60+) in Los Angeles die een paar jaar geleden een les van mij nam, maar het te druk had met zijn werk om het geleerde toe te passen. Helaas verloor hij onlangs zijn baan, maar hij heeft zijn vrije tijd goed benut om einderlijk te ontspannen, inclusief zijn ogen, en nu leest hij kleine lettertjes weer zonder bril! Hij belde mij gisteren om me te bedanken, en dat stelde ik echt op prijs.
* Gefeliciteerd S.T. (meisje van 10 jaar) in New Jersey die eerst “saaie en frustrerende oog oefeningen” had geprobeerd wat haar zicht niet hielp en ze kreeg een bril voorgeschreven. In mei begon ze de Bates methode te leren met een paar lessen via Skype waardoor ze prachtige vooruitgang boekte en de bril niet heeft hoeven te gebruiken.

* Gefeliciteerd Gio P. (30+) in Italië die geen donkere randen onder haar ogen meer heeft en nu regelmatig perfekt zicht ervaart!

* Gefeliciteerd Laurie S. (50+) uit Santa Barbara die niet verwachte dat ze veel vooruitgang zou zien in haar eerste week gebruik van de Bates methode, maar aan het begin van haar 2e les makkelijk een extra regel op de kaart kon lezen, veraf en dicthbij. Aan het eind van die sessie verbeterde haar zicht van lezen van letters van 15 pica-punten op 71cm afstand (armlengte) naar het lezen van letters van 12 pica-punten op 38cm, en letters van 10 pica-punten op 50cm. Ze verraste zichzelf!

* Gefeliciteerd Alan T. (60+) in Ojai die na een les over beter zien van zijn bril af was en meteen ook van jaren van venijnige nekpijn af was. Een vrolijke bijwerking van de Bate methode!

* Gefeliciteerd Z.M. (10) in Nederland wiens optoloog nu heeft bevestigd dat ze geen operatie nodig zal hebben om haar oog recht te zetten, omdat dit oog nu continu recht staat zonder medische ingreep. In oktober hielp ik haar om haar oogspieren te ontspannen waar ze snel heel goed in was. Het heeft haar geholpen haar ogen sinds die tijd weer goed samen te laten werken!

Nu weet je waarom ik zoveel van mijn werk hou! Dit zijn voorbeelden van de afgelopen paar maanden, en het zijn niet de enige succes verhalen. Ik feliciteer al mijn studenten, zelfs al is het alleen maar voor het hebben van een open geest en de bereidheid om iets anders te proberen. Niet iedereen ziet zo'n snelle verbeteringen, maar veel profijt komt na verloop van tijd, en elke stap is de moeite waard. Blijf genieten op je pad naar helder zicht!


DE HELE DAG OEFENEN
Veel mensen vragen "Hoeveel tijd moet ik besteden aan het oefenen van de methodes van centrale fixatie om van mijn slecht zicht af te komen?"

Het antwoord is—DE HELE DAG.

Men moet eerst ontspanning bereiken of rusten totdat men perfect comfortable is en zich comfortable blijft voelen zolang men wakker is.

Het gevoel van ontspanning of comfort kan worden verkregen door middel van het herinneren van perfekt zicht. Zelfs als men geen perfekt zicht kan herinneren kan men zich dat voorstellen. Alles wat zwart is moet men zich perfekt zwart voorstellen. Alles wat wit is moet men zich perfekt wit voorstellen. Alle letters die men waarneemt moeten perfekt worden voorgesteld en alles wat wordt gezien moet in gedachte perfekt worden voorgesteld.

Iets onvolmaakt voorstellen vereist een spanning, een inspanning, wat moeilijk is. Kies de makkelijke manier. Bedenk perfekte beelden.

W.H. Bates, M.D., Better Eyesight, oktober 1922.

RASTERBRILLEN– SPECIALE AANBIEDING
Tot eind augustus 2014 biedt ik de tweede rasterbril aan voor slechts twee dollars! Bekijk de nieuwe stijl rasterbril, met kleinere gaatjes dan ik voorheen gezien heb, wat het brandpuntbereik verhoogt. Dit maakt ze bruikbaarder voor veraf en dichtbij. Daarnaast geven het grotere aantal gaatjes een beter gezichtsveld met veel minder hinder van zwart plastiek.
Koop ze nu! Deze aanbieding loopt tot eind augustus.

Dank voor het lezen van Visies van Vreugde Nieuws.  Stuur het door aan uw familie en vrienden!

Geniet op uw pad naar helder zicht.

Liefs,
Esther

9 september 2013

Visies van Vreugde Nieuws!

Inhoud:
- Welkom
- 12 oktober 2013 Groepsles in Harderwijk
- Dr. Bates over Lezen
- Nieuw boek over lezen zonder bril

WELKOM bij deze Visies van Vreugde Nieuwsbrief! 

ZATERDAG 12 OKTOBER 2013 GROEPSLES IN HARDERWIJK
Ik ben weer in Nederland want mijn ouders hebben zojuist hun 50-jarig huwelijksfeest gevierd!  Ik zal tot 7 november in Europa blijven vanwege de internationale ‘holistic vision’ conferentie in Italië begin November.
Ik ben de komende twee maanden dus (beperkt) beschikbaar voor privé lessen in Brunssum, en er zal ook een groepsles zijn over de Bates methode. 

De groepsles wordt gegeven op dezelfde uitstekende lokatie die we vorig jaar hebben gebruikt in Harderwijk, Gelderland.  Deze dag is gericht op mensen die willen weten hoe ze hun zicht op natuurlijke wijze kunnen verbeteren en/of behouden.  Aanmelding is beperkt tot maximaal 12 personen.  Aanvang om 10 uur, de dag zal rond 5 uur worden afgesloten.  De kosten bedragen 120 Euro per persoon. 

U kunt zich aanmelden voor deze groepsles in Harderwijk
via email -  visionsofjoy@gmail [punt] com  (vervang [punt] door een .)
of via telefoon -  06 5206 3380.
U ontvangt dan verdere aanwijzingen over deze dag.


DR. BATES OVER LEZEN

Lezen is voor de geest wat oefening is voor het lichaam.
Zoals als door de één gezondheid wordt behouden en versterkt,
wordt door de ander zicht, verbeelding en mentale efficiëntie enorm verbeterdt.

William H. Bates, M.D., Better Eyesight, mei 1926

NIEUW BOEK OVER LEZEN ZONDER BRIL
Mijn nieuwe boek “Read Without Glasses at Any Age” is sinds 15 augustus verkrijgbaar en helpt degenen die aan een leesbril toe zijn, of degenen die van hun leesbril af willen, om weer te kunnen lezen zonder bril.  Dit engels-talige boek is makkelijk te bestellen voor mensen in Nederland of België via amazon.de
Amazon rekent geen porto kosten en het boek wordt binnen enkele werkdagen bij u thuis bezorgt.  Voor meer informatie over dit boek kijk op www.visionsofjoy.org/readwithoutglasses.htm.

Dank voor het lezen van Visies van Vreugde Nieuws.  Stuur het door aan uw familie en vrienden!

Geniet op uw pad naar helder zicht.

Liefs,
Esther

5 december 2012

Visies van Vreugde Nieuws!

Inhoud:
- Welkom
- Esther in Nederland
- Oogspanning tijdens het Slapen
- Prettige Feestdagen!

WELKOM bij deze Visies van Vreugde Nieuwsbrief! 

ESTHER IN NEDERLAND
Met de Britse Natuurlijk Zien Conferentie, een kort bezoekje aan een collega in Parijs, prive-lessen in Brunssum en twee groepsklassen in Harderwijk was mijn bezoek aan Europa erg druk dit jaar!
Marieke Kops heeft een leuk artikeltje geschreven
op haar blog over de groepsklas in Harderwijk.

Volgend jaar kom ik waarschijnlijk twee maanden naar Europa, in september en oktober, eindigend met de Internationale Holistisch Zien Conferentie in Italie die het eerste weekeind van november plaats vindt. Meer informatie hierover ontvangt u in de zomer van 2013.


OOGSPANNING TIJDENS HET SLAPEN
Veel mensen klagen dat ze ‘s-ochtends moe wakker worden, hoofdpijn hebben, en niet goed zien. Later in de dag voelen de ogen beter aan, en wordt het zicht weer helderder.

Dr. Bates onderzocht de ogen van mensen tijdens hun slaap en tot zijn verbazing constateerde hij dat veel mensen meer spanning op hun ogen hebben tijdens het slapen dan wanneer ze wakker zijn. Deze mensen zijn zich daar meestal niet bewust van.

Het voorkomen van oogspanning tijdens slaap kan lastig zijn. Sommigen hebben profijt als ze voor het slapen gaan een half uur of langer palmeren, of ze palmeren tot ze in slaap vallen. Anderen doen een kwartiertje de lange zwaai en merken dat de oogspanning daarmee vermindert.
Een patient van Dr. Bates waar zelfs dit niet bij hielp zette zijn wekker voor 3 uur ‘s-ochtends en ging het bed uit om een uur de lange zwaai te doen afgewisseld met palmeren, zodat hij de rest van de nacht comfortabel sliep en de volgende ochtend wakker werd met weinig of geen bewijs van oog spanning tijdens zijn slaap.

Uit: Better Eyesight, november 1924

 

PRETTIGE FEESTDAGEN

Visies van Vreugde is gesloten van 21 december tot 2 januari. Ik wens iedereen fijne feestdagen en hoop dat u ontspannen slaapt!

Dank voor het lezen van Visies van Vreugde Nieuws.  Stuur het door aan uw familie en vrienden!

Geniet op uw pad naar helder zicht.

Liefs,
Esther
 

 

18 augustus 2012

Visies van Vreugde Nieuws!

Inhoud:
- Welkom
- November 2012 Groepsles in Ermelo
- Dr. Bates over Ademen
- Natuurlijk Zien boek

WELKOM bij deze Visies van Vreugde Nieuwsbrief! 

NOVEMBER 2012 GROEPSLES IN ERMELO
Vanwege de Britse Natuurlijk Zien Conferentie kom ik in october/november weer naar Europa. Zoals gewoonlijk combineer ik dit met een bezoek aan mijn familie in Nederland.

Deze keer geef ik samen met mijn collega Rijn de Jonge twee groepslessen over de Bates methode. Ik heb heel wat verzoeken gehad over groepslessn, dus hier is uw kans!

De lokatie is Ermelo, Gelderland, en u kunt kiezen uit 10 of 11 november. Beide dagen is de les gericht op mensen die willen weten hoe ze hun zicht op natuurlijke wijze kunnen verbeteren en/of behouden. Maximaal 8 personen per dag. Aanvang om 10 uur, de kosten bedragen 160 Euro per person.

Aanmelding voor groepsles in Ermelo via Rijn
(www.vrolijkweerzien.nl)

DR. BATES OVER ADEMEN
Dr. Bates leerde het belang van ontspannen ademen uit eigen ervaring. Hij wou graag lange afstanden rennen maar na slechts een rondje op de baan snakte hij naar lucht. De gymleraar zag dit en vertelde hem dat hij zijn adem de hele afstand had ingehouden.

Bates besefte dat zijn ademhaling door spanning werd beinvloed. Hij teste deze theorie en liep 12 kilometer met maximale inspanning tot zijn zicht zwart werd en hij flauw viel.

In zijn volgende race begon hij te wandelen zodra zijn gezichtsvermogen verminderde en wachtte op herstel voordat hij verder rende. Bates leerde vervolgens om te blijven ontspannen tijdens het rennen, zodat zijn ademhaling normaal bleef en zijn ogen geen problemen hadden. Hij liep zelfs de New York marathon op 57 jarige leeftijd.

Bates wist dat veel mensen met gebrekkig zicht geholpen kunnen worden met ontspannen ademhaling en dat palmeren vaak een onmiddellijke verbetering in ademhaling biedt. Een dame met astma constateerde dat een half uur palmeren net zo goed was voor haar ademhaling als voor haar ogen.
Haar zicht verbeterede van 20/30 (50%) naar 15/10 (150%) en ze kon weer werken wat ze door astma 4 jaar niet had kunnen doen.

Ontspanning is de sleutel tot verbetering van zicht en ademhaling.
Meer informative over ontspannen optimaal ademen (in het engels)

NATUURLIJK ZIEN BOEK

Het boek “Natuurlijk Zien en de Bates Methode” van Saskia Naber kunt u eenvoudig bestellen via deze link. Het is is zowel gedrukt en als e-boek verkrijgbaar.

Dank voor het lezen van Visies van Vreugde Nieuws.  Stuur het door aan uw familie en vrienden!

Geniet op uw pad naar helder zicht.

Liefs,
Esther

 

19 december 2011

Visies van Vreugde Nieuws!

Inhoud:
- Een nieuwe Facebook pagina
- Lezen zonder Bril boek
- Natuurlijk Zien boek
- Een verbaasde oogarts
- ‘Ontspanning door kleine lettertjes’ door Dr. Bates
- 2012 Schema

WELKOM bij deze Visies van Vreugde Nieuwsbrief! 

EEN NIEUWE FACEBOOK PAGINA
Bekijk de gloednieuwe Facebook pagina gewijd aan Dr. Bates. Ik zal er regelmatig teksten van Dr. Bates opzetten. Wordt fan om mij hierin aan te moedigen!

 

LEZEN ZONDER BRIL BOEK

Mijn nieuwe boek “Reading Without Glasses At Any Age” (Lezen zonder bril op elke leeftijd) wacht nog even op de laatste illustraties maar de tekst is klaar dus hoop ik binnenkort publicatie informatie te kunnen sturen. Voorlopig alleen verkrijgbaar in het engels, maar een vertaling wordt wel verwacht. Degenen die een leesbril gebruiken kunnen onderaan deze nieuwsbrief de tip van Dr. Bates lezen om alvast mee te beginnen.

NATUURLIJK ZIEN BOEK

Het boek “Natuurlijk Zien en de Bates Methode” van Saskia Naber kunt u eenvoudig bestellen via deze link. Het is is zowel gedrukt en als e-boek verkrijgbaar.

EEN VERBAASDE OOGARTS
Cindy vroeg mij onlangs om hulp met haar bijziendheid. Haar voorschrift voor beide ogen was -2.25. Twee dagen nadat we samen begonnen te werken bezocht ze haar optometrist en vroeg om minder sterke lenzen. Omdat ze zich wat onzeker voelde over 'savonds rijden in de komende donkere en natte nachten van de New Yorkse winter, besloot ze dat een verlaging van een halve dioptrie genoeg zou zijn.


Haar optometrist was niet op z'n gemak met het idee om Cindy kontakt lenzen lager dan haar voorschrift te geven, maar hij bood aan om haar zicht te controleren. Tot Cindy’s groot plezier, en tot de dokter’s grote verbazing, was haar voorschrift al een halve dioptrie gezakt naar -1.75! Dus nu was de dokter wel bereid om die kontakt lenzen te geven, maar Cindy wilde niet langer-1.75 en vroeg om een extra stap lager. Ze reed vrolijk naar huis in-1.50s en zag daar prima mee. Proficiat Cindy met deze uitstekende eerste stap naar helder zicht!


ONTSPANNING DOOR KLEINE LETTERTJES
Een visite kaartje met kleine lettertjes wordt zo dicht mogelijk voor de ogen gehouden, de bovenkant raakt de wenkbrauwen aan, de onderkant rust licht op de neus.

De patient kijkt recht naar de kleine lettertjes zonder te proberen ze te lezen. Op deze zeer korte afstand van de ogen realizeren de meeste mensen dat lezen van zulke kleine lettertjes onmogelijk is en ze zullen het dus niet eens proberen. Hierdoor behalen ze een mate van ontspanning waar het zicht profijt van heeft.

De patient beweegt het kaartje langzaam een klein stukje van links naar rechts en ziet het kaartje bewegen, zolang de beweging niet te langzaam is. Hoe korter en hoe langzamer de beweging, hoe beter het is.

Sommige patienten, ookal wordt de kaart zeer kortbij gehouden, merken dat de witte plekken op de kaart witter worden, en de zwarte letters worden zwarter en duidelijker. In sommige gevallen worden een of meerdere woorden van de tekst kort of zelfs continu gezien, zo lang er geen moeite wordt gedaan om beter te zien of om de woorden te lezen.


W. H. BATES, M.D., Better Eyesight, mei 1922


P.S. Voor het beste resultaat raadde Dr. Bates aan om dit zo lang mogelijk te doen, zelfs meerdere uren per dag. Wissel van hand om moeheid te verkomen. De hoeveelheid licht is niet belangrijk.

2012 SCHEMA
Mijn schema voor het nieuwe jaar staat nu op de website en zal wanneer nodig bijgewerkt worden. Ik kom in 2012 waarschijnlijk twee keer naar nederland. Eerst in mei vanwege de bruiloft van mijn neefje, en later in oktober vanwege de natuurlijk zien conferentie die in London zal plaatsvinden. Als u interesse heeft in prive les of een eventuele groepsles in mei of oktober, laat het mij weten.

PRETTIGE FEESTDAGEN, en mijn beste wensen voor
een gelukkig en gezond nieuw jaar met helder zicht!!!

Dank voor het lezen van Visies van Vreugde Nieuws.  Stuur het door aan uw familie en vrienden!

Geniet op uw pad naar helder zicht.

Liefs,
Esther


12 september 2010

Visies van Vreugde Nieuws!

Inhoud:
- Groepsklas in Rolde op 12 oktober 2010
- Natuurlijk Zien conferentie in London
- Een interview met Esther op YouTube
- Wat brillen ons aandoen - door Dr. William H. Bates

WELKOM bij deze Visies van Vreugde Nieuwsbrief! 

DINSDAG 12 OKTOBER: GROEPSKLAS IN ROLDE (Drenthe)
Tijdens mijn komende bezoek aan Nederland zal ik een groepsklas geven op dinsdag 12 oktober 2010, savonds van 7 tot 9 uur.  
Dit is een klas voor beginners in de Bates methode, en ook voor gevorderden die graag de basis van natuurlijk beter zien nog eens willen doornemen. 
Het aantal deelnemers zal maximal 30 zijn.
  
Verdere informatie vindt u hier.

Aanmelden graag bij Gonne en Willem van Boerderij Kamps, info@journeypraktijkkamps.nl.
Lokatie: Boerderij Kamps, Kamps 1, 9451 TB Rolde, Drenthe
www.journeypraktijkkamps.nl,
Telefoon: 0592 859382

NATUURLIJK ZIEN CONFERENTIE IN LONDON
Oktober is de maand voor de Natuurlijk Zien conferentie! 
Dit jaar wordt het gehouden nabij London in Felden Lodge.
Het is nog steeds mogelijk om u aan te melden voor deze bijeenkomst van Bates leraren en studenten.  Data: 29 tot 31 oktober 2010.  
Esther geeft op 30 oktober een lezing over Dr. Bates' werk met kinderen, en op 31 oktober een workshop over astigmatisme (beiden in het engels).
Meer informative vindt u hier

EEN INTERVIEW MET ESTHER OP YOUTUBE

Net binnen: bekijk het hier!  Russ van HealthForwardOnline.com interviewt Esther tijdens de Raw Health Expo en stelt veel goede vragen.  Slechts vijf minuten lang en vol tips voor uw ogen.  (In het engels)

WAT BRILLEN ONS AANDOEN
Zodra mensen eenmaal begonnen zijn een bril te dragen, moet de sterkte van hun glazen in de meeste gevallen geleidelijk worden opgevoerd om de gezichtsscherpte te handhaven die met behulp van de eerste glazen verkregen werd.  Mensen met presbyopie die een bril nemen omdat ze geen kleine lettertjes kunnen lezen, ontdekken maar al te vaak dat ze, nadat ze die bril enige tijd hebben gedragen, zonder die bril niet meer de grotere letters kunnen lezen die vroeger geen enkel probleem vormden.  
Iemand met een bijziendheid van 6/20 die een bril neemt die hem een zicht van 6/6 verschaft, zal wellicht ontdekken dat zijn zicht zonder bril binnen een week is verminderd tot 6/60.  Als mensen hun bril breken en een week of twee zonder doen, merken ze dikwijls dat hun zicht verbeterd is.  Het is een feit dat het zicht altijd in meer of mindere mate verbetert als een bril wordt afgedankt, hoewel dit feit misschien niet altijd wordt opgemerkt.

Dr. William H. Bates, Zie Beter Zonder Bril Of Lenzen, blz 29

Goedkoop een minder sterke bril kopen?  Dat kan!
Op internet kunt u een bril kopen vanaf 25 euro.  
Kijk op www.brilerbij.nl of op www.specsavers.nl.

Dank voor het lezen van Visies van Vreugde Nieuws.  Stuur het door aan uw familie en vrienden!

Geniet op uw pad naar helder zicht.

Liefs,
Esther
 

30 september 2009

Visies van Vreugde Nieuws!

Inhoud:
- Welkom
- Groepsklas in Brunssum op 25 oktober 2009
- Natuurlijk Zien conferenties in Spa, Belgie
- Brillen - door Dr. William H. Bates

WELKOM bij deze Visies van Vreugde Nieuwsbrief! 
Ik hoop dat u deze nieuwsbrief behulpzaam zult vinden op uw pad naar helder zicht. 

ZONDAG 25 OKTOBER: GROEPSKLAS IN BRUNSSUM (Limburg)
Alhoewel mijn aanstaande bezoek aan Nederland slechts kort is, zal ik een groepsklas geven op Zondag 25 oktober, smiddags van 1 tot 4 uur. Dit is een klas voor beginners in de Bates methode, en ook voor gevorderden die graag de basis nog eens willen doornemen.
Het aantal deelnemers zal maximal 10 zijn, dus raadt ik aan om zo snel mogelijk te laten weten als u hieraan wilt deelnemen.

Prive lessen: 
Enkele prive lessen zijn ondertussen al geboekt en degenen die hiervoor ook interesse hebben kunnen mij dit zsm laten weten.

NATUURLIJK ZIEN CONFERENTIE IN SPA, BELGIE
Het is al bijna weer oktober, en dat is de maand voor de Natuurlijk Zien conferentie! 
Dit jaar wordt het gehouden in Spa, Belgie op conferentie centrum Sol Cress.
Het is nog steeds mogelijk om u aan te melden voor deze bijeenkomst van Bates leraren en studenten.  Data: 30 oktober tot 1 november, met interessante workshops op 29 oktober en 2 en 3 november.  Esther geeft op 30 oktober een workshop en spreekt ook op zondag 1 november.  (beiden in het engels)
Meer informative vindt u op www.holisticvision.be:
Alle workshops worden in 3 talen gedaan (Engels, Duits, Frans).  

EEN BRIL KAN SPANNING OP DE OOGSPIEREN NIET VERMINDEREN
Het dragen van een bril is geen oplossing voor gespannen oogspieren. Als dat wel zo was zouden de ogen genezen en zou je de bril niet langer nodig hebben.  Zogauw iemand een bril begint te dragen is het mogelijk dat de sterkte van de glazen regelmatig verhoogd moet worden.  Maar als de bril breekt, en een week of twee geen bril wordt gedragen, merkt men vaak op dat het zicht is verbeterd.  Het menselijk oog heeft een hekel aan brillen. Iedere optician weet dat mensen eraan moeten 'wennen', maar sommigen lukt dit nooit.

(Dr. W.H. Bates, The Bridgeport Telegram, 9 maart 1922)

In het algemeen is het het beste voor de patient om zijn bril weg te gooien.  In sommige gevallen van extreme bijziendheid, waarvoor het te moeilijk zou zijn om zonder bril te werken, zijn er goede resultaten behaald met geleidelijke vermindering van de brilsterkte terwijl het zicht verbeterd, maar de behandeling duurt dan langer. 

(Dr. W.H. Bates, New York Medical Journal, 8 mei 1915)

Dank voor het lezen van Visies van Vreugde Nieuws.  Stuur het door aan uw familie en vrienden!

Geniet op uw pad naar helder zicht.

Liefs,
Esther

terug naar top)

    This will take you to the Site Map
   to Site Map

visions of joy banner
Member of:
AVE logo